Op de Van Oldenbarneveltstraat en de Pannekoekstraat is Mangiare al lange tijd een begrip. Beroemd om de grote keuze aan verse antipasti, pasta parmigiano en lasagna porcini/truffel; onder Rotterdammers daarnaast geliefd om de no-nonsense sfeer. Naast de twee locaties in Rotterdam Centrum, gaat nu ook Rotterdam Noord kennismaken met Mangiare. Het huidige restaurant GaleriAAA aan de Zaagmolenkade 124 wordt omgetoverd tot Mangiare Noord.
De Zaagmolenkade is een populaire plek, mede door haar ligging aan de Rotte waar van april tot en met september een ponton ligt voor lunch of diner op het water. In de derde Mangiare is er plek voor ruim 70 gasten en middenin de zaak kan je eten aan de olijfboomtafel. De “Contemporary Art” van het aangrenzend kunstenaarscollectief AAAfresh123 is als wisseltentoonstelling zichtbaar en geeft deze Mangiare een “creative” touch. Het is een locatie die zich bij uitstek leent voor grote groepen en het afhuren van Mangiare Noord voor private events is mogelijk op afspraak.
Mangiare zoals je het kent
De keuken van Mangiare is hetzelfde als de vestigingen op de Van Oldenbarneveltstraat en Pannekoekstraat. Er staat een grote vitrine met dagelijks versbereide antipasti, Italiaanse vleeswaren en kazen en er staan diverse pasta’s, lasagna’s en wisselende specialiteiten op het menu. Bij binnenkomst in Mangiare Noord is er een klein binnenterras waar je gezellig zit voor een goede kop koffie met iets zoets, een borrel met een bite, take-away of het kopen van Italiaanse producten voor thuis. Mangiare op de Zaagmolenkade is geopend van woensdag t/m zondag voor lunch en diner.
Over Mangiare
Mangiare bestaat ruim 18 jaar en wordt gerund door eigenaresse Aggy Kan en haar steun en toeverlaat Marlous van Schouwen. Naast lunch en diner verzorgt Mangiare ook take-away, catering en workshops. De locatie Mangiare Noord draait bovendien twee eigen producties: iedere 3de woensdag van de maand het kookboekendiner waarbij een gastchef met zijn of haar recent gelanceerde kookboek de keuken overneemt. Gasten kunnen zo op bijzondere wijze kennismaken met de (keuken van de) auteur, die tijdens de avond ook geïnterviewd wordt.